Neglijență la Spitalul Slatina: Unei femei i-a fost amputată gamba, din cauza intervenției târzii

Spitalului Judeţean de Urgenţă  Slatina
Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina
23 septembrie 2020, 17:35

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au înregistrat un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, vătămare corporală, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, şi zădărnicirea combaterii bolilor după ce unei femei vindecate de COVID-19 i-a fost amputată gamba.

Potrivit procurorilor, în 6iulie, femeia, în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru Covid- 19, rezultatul fiind pozitiv.

În 12 iulie 2020, aceasta a început să aibă dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor.

„Cadrele medicale au manifestat neglijenţă în tratarea acesteia în contextul Covid-19. În data de 15 iulie persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16 iulie persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior”, arată procurorii în actul de sesizare.

Din cauza durerilor puternice, în 21 iulie slătineanca a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă.

Femeia acuză Spitalul din Slatina de neglijență și angajatorul că nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă deşi în unitate erau mai multe cazuri de angajaţi testaţi pozitiv de Covid-19.

 

Sursa: Mediafax

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite