Neamţ: Percheziţii DGA la mai multe persoane şi la o instituţie publică într-un dosar de infracţiuni silvice

Pădure tăiată lemn
Pădure tăiată lemn
13 mai 2021, 11:07

Potrivit unor surse din cadrul Direcţiei Silvice Neamţ, instituţia vizată de percheziţii este Ocolul Silvic Pipirig.

Ofiţerii DGA Neamţ au declarat, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că au fost emise 8 mandate de aducere pe numele a 2 funcţionari publici şi a altor 6 persoane fără calitate specială.

„Astăzi (joi – n.r.), poliţişti anticorupţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ, cu sprijinul altor şapte servicii judeţene anticorupţie, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pun în executare 9 mandate de percheziţie, dintre care unul la sediul unei instituţii publice, precum şi 8 mandate de aducere emise pe numele a doi suspecţi (funcţionari publici) şi alte şase persoane fără calitate specială. În cauză se efectuează cercetări faţă de cei 8 suspecţi pentru săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Codul Silvic, infracţiuni de corupţie şi de fals. În cauză se efectuează cercetări faţă de cei 8 suspecţi pentru săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Codul Silvic, infracţiuni de corupţie şi de fals”, se arată în comunicatul DGA Neamţ.

Cercetările vor continua la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a tuturor persoanelor implicate.

Suportul de specialitate în cauză este asigurat de Direcţia de Operaţiuni Speciale – Brigada de Operaţiuni Speciale Suceava.

La efectuarea percheziţiilor se beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamţ.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite