Acoperişuri avariate şi 8 localități fără energie electrică în Neamț, după ploile torenţiale şi vijeliile de sâmbătă

9 iulie 2017, 10:37

A fost cod portocaliu de furtună in mai multe zone din judetul Neamț. La Războieni, vijelia a fost atât de puternică, încât oamenii au crezut ca e o tornadă. Zeci de acoperișuri au fost smulse de vânt, magazii și grajduri au fost dărâmate, garduri și porți mutate din loc.

Opt localităţi – Războieni, Valea Alba, Dragomireşti, Vad, Unghi, Hlăpeşti, Talpa, Homiceni – au rămas, duminică dimineaţă, nealimentate cu energie electrică, iar trei localităţi erau parţial nealimentate – Timişeşti, Dumbrava şi Zvorăneşti. Au fost afectaţi 3.010 consumatori.

„Sâmbătă, am avut o serie de avertizări nowcasting iar pentru comuna Războieni aceasta a fost de cod portocaliu de ploi torenţiale, intensificări ale vântului şi grindină. Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci atât peste locuinţe, cât şi peste liniile electrice sau pe carosabil. Echipajele ISU Neamţ au intervenit imediat pentru degajarea acestor arbori la Timişeşti, Bârgăoani şi Războieni iar astăzi, misiunile lor vor continua. Mă voi deplasa şi eu în zonele afectate pentru a sta de vorbă cu primarii şi cu oamenii ca să vedem cum putem să îi ajutăm”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Luni, o comisie a Instituţiei Prefectului Neamţ va merge în localităţile afectate pentru a realiza inventarierea pagubelor produse, urmând ca în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să se aprobe valoarea despăgubirilor ce vor fi cerute din fondul de rezervă al Guvernului, a mai spus prefectul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă