Neamț: Accidente pe pârtiile din Durău și turişti rătăciți în Ceahlău. Început de an aglomerat pentru Salvamont

Început de an aglomerat pentru Salvamont
Început de an aglomerat pentru Salvamont
3 ianuarie 2017, 10:10

Pe data de 1 ianuarie s-au înregistrat patru traumatisme ușoare, asistate la punctul de prim-ajutor de pe pârtie, iar pe data de 2 ianuarie au fost ale trei cazuri grave, între acestea, un traumatism grav de membru inferior, cu posibile rupturi de ligamente, pacientul fiind transportat cu ambulanța la Iași. De asemenea, un schior din Bacău, care nu purta cască de protecție, a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis la un impact cu o crosă metalică.

Tot pe 2 ianuarie, în jurul orei 16:00, pe pârtia de sanie s-a înregistrat un accident grav după ce un bărbat din Iași, în vârstă de 70 ani, a fost lovit violent de o altă sanie. Bătrânul a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis cu plăgi multiple hemoragice la nivelul feței și posibil fractură de pomete, fiind transportat cu ambulanța la spital.

Seara zilei de 2 ianuarie s-a încheiat, pentru salvamontiști, cu o căutare și recuperarea unui grup de 4 turiști din Iași, rătăciți pe zona Rupturi-Martin (Munții Ceahlău). Aceștia au fost găsiți și duși în siguranță în stațiunea Durău.

 

 

sursa

agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta

România a pierdut un milion de turiști străini, în ultimii patru ani