"Ne va lipsi teribil de mult". Prințul Harry va participa la funeraliile bunicului său, Prințul Philip

A fost "un om al datoriei, de onoare şi cu un pronunţat simţ al umorului". Prinţul Harry i-a adus un omagiu bunicului său pe linie paternă, prinţul Philip.

12 Aprilie 2021, 20:18 (actualizat 12 Aprilie 2021, 22:46) |
Prințul Harry și prințul William
Prințul Harry și prințul William
Prințul Harry

Prințul Harry s-a întors în Marea Britanie, din California, unde s-a stabilit cu familia după ce s-a retras din rândul membrilor activi ai familiei regale. Ducele de Sussex va participa la funeraliile programate sâmbătă, notează AFP și DPA.

Într-un comunicat, și-a descries bunicul ca fiind "o stâncă a Majestăţii Sale regina Elisabeta a II-a, de un devotament inegalabil".

"Va fi ţinut minte drept cel mai longeviv consort al unui monarh, ca un militar decorat, ca un prinţ şi ca un duce", a adăugat prinţul Harry.

"Dar pentru mine, la fel ca pentru oricine care a pierdut pe cineva drag sau un bunic de-a lungul acestui an dureros, el a fost bunicul meu: un maestru al fripturilor la grătar, o legendă a persiflării şi un neastâmpărat până la final", a mai spus prințul Harry.

"Deşi aş putea să continui multă vreme în acest stil, ştiu că dacă el ar mai fi aici, ne-ar spune, ţinând o bere în mână: 'Haideţi, terminaţi odată cu asta!'".

"Ne va lipsi teribil de mult şi va fi ţinut minte pentru totdeauna de naţiunea noastră şi de lumea întreagă. Meghan, Archie şi eu (precum şi viitoarea lui strănepoată) vom avea mereu un loc special pentru el în inimile noastre", a adăugat prinţul Harry.

Mesaj emoționant și din partea Prințului William, fratele lui Harry: "Centenarul vieții bunicului meu a fost definit de serviciu: în slujba țării sale și a Commonwealth-ului, soției, reginei și familiei noastre. Mă simt foarte norocos să am nu doar exemplul lui care m-a ghidat, ci şi prezenţa lui mult în viaţa mea de adult. Ambele, în vremuri bune şi în cele mai grele zile. Voi fi mereu recunoscător că soţia mea a avut atâţia ani să îl cunoască pe bunicul meu şi pentru bunătatea pe care el i-a arătat-o. Nu voi lua de-a gata amintirile speciale pe care copiii mei le vor avea întotdeauna cu străbunicul lor venind să îi ia cu trăsura şi că au văzut ei înşişi simţul lui contagios de aventură, precum şi simţul umorului. Bunicul meu a fost un om extraordinar şi parte dintr-o generaţie extraordinară. Catherine şi cu mine vom continua să facem ce el şi-ar fi dorit şi o vom sprijini pe regină în anii următori. Îmi va lipsi bunicul meu, dar ştiu că el ar fi vrut ca noi să continuăm munca”.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 4°C
IASI 2°C 3°C
CLUJ 0°C -1°C
CONSTANTA 4°C 2°C
CRAIOVA 4°C 4°C
BRASOV -2°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI