„Ne riscăm viețile ca să aducem niște inconștienți la mal”. Avertizările salvamarilor sunt ignorate în continuare pe litoral

9 august 2017, 13:05

Șeful salvamarilor: „Eu pun în pericol viața oamenilor mei pentru niște inconștienți”

Șeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteș, a declarat pentru TVR că este necesară introducerea de „amenzi usturătoare” pentru cei care ignoră indicațiile salvamarilor.

„Noi avem nevoie de o legislație serioasă. Nu se mai poate lăsa în voia sorții aceste legi. Dacă nu se iau niște măsuri coercitive nu se va face nimic (…) Haideți să punem o dată piciorul în prag, să vedem ce facem – să reînființăm poliția plajelor, să dăm amenzi usturătoare! Dar, nu trebuie să ne mai riscăm viețile, noi, ca salvamari, ca să aducem niște inconștienți la mal! Eu pun în pericol viața oamenilor mei ca să aducem din larg niște turiști care nu respectă nimic!”, a declarat pentru TVR șeful salvamarilor din sudul litoralului, Vasile Borteș.

Un bărbat s-a înecat la Jupiter în ultima lui zi de vacanță

Pe litoral, scăldatul este interzis din cauza valurilor foarte mari, așa că a fost ridicat steagul roșu. Însă, indicațiile salvamarilor sunt în continuare ignorate de mulți turiști.

În Jupiter, un turist în vârstă de 45 de ani din Craiova a murit înecat, miercuri, chiar în ultima lui zi de vacanță. A fost înghițit de valurile mari, chiar sub ochii soției care îi făcea poze.

Trupul tânărului din Argeș, care a încercat să salveze două femei, a fost găsit miercuri dimineață

Un tânăr din Argeș și-a pierdut viața, marți, la Mangalia, încercând să salveze o femeie și pe fiica ei, care au fost luate de curenți în larg. Salvatorul celor două nu știa să înoate. Nu și-a dat seama nicio clipă la ce pericol se expune. Când au ajuns salvamarii la ei, eroul din Argeş nu se vedea la suprafaţă. Salvamarii au încercat în zadar să-l găsească. Miercuri dimineață, trupul tânărului a fost adus de valuri la ţărm.

Anul acesta, pe litoral, marea a luat 18 vieți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite