Navalnîi va fi trimis săptămâna viitoare într-un lagăr de muncă forţată. A fost găsit vinovat și de defăimarea unui veteran

20 februarie 2021, 20:51

Cel mai acerb critic al Kremlinului urmează să fie trimis săptămâna viitoare într-un lagăr de muncă forţată, unde va executa pedeapsa de 2 ani şi 5 luni de închisoare.

Navalnîi a fost găsit vinovat pentru difuzarea de informaţii ”mincinoase” şi ”injurioase” despre un veteran de război care anul trecut a susţinut într-un clip de campanie referendumul prin care au fost consolidate puterile preşedintelui Vladimir Putin. Opozantul rus i-a calificat pe cei care au apărut în acel clip drept ”trădători” şi ”ruşine a naţiunii”.

În timpul audierilor în acest proces, Navalnîi a avut numeroase schimburi de replici tensionate cu judecătoarea şi cu procurorii, pe care i-a acuzat de slugărnicie faţă de autorităţi şi de manipularea unui om în vârstă de 94 de ani.

Conform sentinţei, el nu primeşte în acest dosar o nouă pedeapsă cu închisoarea, dar va trebui să plătească o amendă penală de 850.000 de ruble (aproximativ 9.500 de euro). Înaintea citirii verdictului, Aleksei Navalnîi a manifestat din nou o atitudine sfidătoare şi a lansat glume din cuşca de sticlă a sălii de judecată. ”De ce sunteţi aşa trişti ?”, a întrebat el, citat de AFP.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite