Nava Ever Given, care a eșuat în martie pe canalul Suez, își va relua traseul. Un tribunal egiptean a permis ridicarea ordinului de restricţie

Nava Ever Given eșuată pe canalul Suez
Nava Ever Given eșuată pe canalul Suez
6 iulie 2021, 18:47

La finele lunii martie, nava ”Ever Given’, cu o lungime de 400 de metri, a eşuat pe diagonala canalului Suez, din cauza vântului puternic însoţit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea. A blocat astfel una dintre cele mai aglomerate rute de navigaţie ale lumii.

După ce a fost repusă pe linia de plutire, în data de 29 martie, nava a fost vizată de un ordin de restricţie, în condiţiile în care Autoritatea Canalului Suez (SCA) a încercat să obţină despăgubiri de la proprietarul navei, firma japoneză  Shoei Kisen şi asiguratorii săi.

Proprietarul navei şi asiguratorii au anunţat duminică un acord cu Autoritatea Canalului Suez (SCA) privind despăgubirile ce vor fi plătite pentru că ”Ever Given’ a blocat traficul prin canal.

Ahmed Ali, un avocat care reprezintă firma japoneză Shoei Kisen, a declarat marţi că a fost informat de o decizie a tribunalului economic din  Ismailia prin care este ridicat ordinul de restricţie care viza nava Ever Given.

La rândul său, Autoritatea Canalului Suez (SCA) a informat şi ea că navei Ever Given i se va permite miercuri să îşi reia navigaţia.  Canalul Suez, care leagă Mediterana de Marea Roşie, asigură cea mai scurtă rută de transport maritim între Asia şi Europa.

În 2020, au trecut prin această cale maritimă aproape 19.000 de nave, adică o medie de 51,5 nave în fiecare zi.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă