Nava eșuată în Canalul Suez a fost remorcată cu succes

Nava eșuată în Canalul Suez a fost remorcată cu succes
Nava eșuată în Canalul Suez a fost remorcată cu succes
25 mai 2023, 11:04

Cele mai recente imagini de la fața locului arată ambarcațiunea înconjurată de remorcherele de la autoritatea Canalului Suez. Nava, care naviga sub pavilionul Hong Kong, a eșuat și a fost salvată după o oră și 16 minute, conform declarațiilor unui agent de transport maritim din zonă.

Sistemul de urmărire a navelor Marine Traffic și datele Refinitiv au arătat actualizări în direct ale navei, care era fără comandă, lângă capătul sudic al canalului, poziționată lângă partea de est a canalului, înconjurată de trei remorchere egiptene.

Nu este prima dată când ambarcațiuni mari, care transportă marfă, întâmpină probleme în Canalul Suez. În 2021, nava container Ever Given, de 400 de metri și 220.000 de tone, a rămas blocată în canalul Suez timp de aproape o săptămână, perturbând comerțul la scară globală. Operațiunea de eliberare a Ever Given a provocat întârzieri pentru sute de nave, forțate să aleagă o rută mult mai lungă spre Sudul Africii.

Anul trecut, remorcherele au salvat un petrolier care a rămas pentru scurt timp eșuat în canal, după o defecțiune tehnică la cârmă. Iar în martie, defecțiunea unei nave container a cauzat întârzieri minore.

Un articol de Arina Delcea

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă