Nava cu oi eşuată în portul Midia, pregătită pentru ridicare. Operaţiunile costă aproximativ patru milioane de euro

A început operațiunea de readucere pe linia de plutire a navei încărcate cu oi care a eșuat acum aproape două luni în Portul Midia. Lângă navă a fost adusă o barjă de mari dimensiuni, iar echipele de muncitori au început sudarea unor elemente care vor permite ridicarea navei. Toate operațiunile trebuie să fie gata în 35 de zile.

20 Ianuarie 2020, 18:59 (actualizat 20 Ianuarie 2020, 19:35) |
Nava eșuată în Portul Midia, pregătită pentru ridicare
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

De la primele ore ale dimineții, echipele de muncitori au ajuns la navă și au început pregătirea acesteia pentru repunerea pe poziție.

A fost adusă o barjă submersibilă de mari dimensiuni, iar când vremea o va permite, o să fie adusă și o macara cu ajutorul căreia nava va fi ridicată.

Operațiunea de pregătire a navei ar trebui sa dureze aproximativ trei zile. După terminarea acestia, urmează un procedeu de testare. Atunci se va verifica dacă elementele și cheile folosite la ridicarea epavei sunt bine fixate.

După ce nava se va afla în poziție de plutire, o să fie dusă la cheu, în Portul Midia. Acolo, animalele care au decedat la bordul ambarcațiunii vor fi scoase și puse în containere speciale și transportate la un centru de neutralizare.

Toate operaţiunile costă aproximativ patru milioane de euro.

Teoretic, spre sfârșitul lunii februarie, operațiunile se vor încheia. Dacă vremea o să fie capricioasă și autoritățile portuare vor impune restricții, termenul se poate prelungi.

Pe parcursul operațiunilor, autoritățile iau și probe din apa mării pentru a verifica dacă este poluată.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 11°C
IASI 3°C 7°C
CLUJ 1°C 4°C
CONSTANTA 6°C 10°C
CRAIOVA 7°C 8°C
BRASOV 2°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI