Nava cu cereale ucrainene plecată din Odesa va fi inspectată miercuri dimineaţă de o echipă internaţională la intrarea în Bosfor. Cele 26.000 de tone de porumb urmează să ajungă în Liban

2 august 2022, 18:53

ACTUALIZARE Nava Razoni, încărcată cu cereale ucrainene, a intrat în apele teritoriale ale Turciei.

Nava Razoni, sub pavilion Sierra Leone, urmează să fie inspectată miercuri, lângă Istanbul, de o echipă care include oficiali ruși și ucraineni, înainte de a-și livra încărcătura de 26.000 de tone de porumb către Tripoli, Liban.

 

 

Razoni, primul vas încărcat cu peste 26 de mii de tone de cereale cu destinaţia Liban, a traversat vestul Mării Negre prin dreptul Deltei Dunării azi dimineaţă şi se îndreaptă spre Turcia unde va fi inspectată mâine. Încărcătura ar fi trebuit să ajungă după-amiază la Istanbul, dar condiţiile meteo au făcut transportul să întârzie.

La centrul de monitorizare din Istanbul este urmărită fiecare milă marină pe care o parcurge vasul care navighează sub pavilion Sierra Leone.

Inginerul navei este fericit acum că este în larg şi îşi aminteşte cum el şi tot echipajul au trăit cu frica de a nu fi ţintiţi de rachetele ruseşti cât timp vaporul era blocat în portul Odesa.

În porturile de la Marea Neagră sunt peste 20 de milioane de cereale care aşteaptă să ajungă în ţări ca Libanul sau Qatarul care depind de grâul ucrainean în proporţie de peste 80 la sută.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite