Nava Școală Mircea se pregătește de Ziua Marinei

Ambasadorul României pe mările și oceanele lumii, Nava Școală Mircea, se pregătește de Ziua Marinei. După două marșuri de instrucție în care marea și-a pus amprenta, militarii muncesc pentru ca nava să fie cea mai frumoasă. Velierul Forțelor Navale are 83 de ani și la bordul lui s-au format zeci de generații de navigatori militari.

11 August 2022, 15:06 Știrile TVR |

Marinarii de la bordul Navei Școală Mircea pun la punct ultimele detalii pentru ca velierul să strălucească de Ziua Porților Deschise și de Ziua Marinei. Caută fiecare punct de rugină și vopsesc fiecare urmă pe care marea a lăsat-o după cele două voiaje din acest an.

Nava Școală Mircea este mândria Marinei Române și locul în care s-au format zeci de generații de militari, printre care și comandanți ai navelor de luptă. Au învățat să fie curajoși, să își depășească limitele și să devină profesioniști.

Pe lângă cadeții români, pe Nava Mircea s-au pregătit și cadeți de peste hotare, chiar și din Statele Unite. Anul acesta, Academia Navală Mircea cel Bătrân împlinește 150 de ani de învățământ militar de marină.

Pe 13 august, Forțele Navale Române își vor deschide porțile pentru public, iar Școala Navă Mircea va putea fi vizitată, în portul militar Constanța. Pe 15 august, marinari militari vor fi prezenți atât în Constanța, cât și în alte șase orașe: în Mangalia, București, Tulcea, Brăila, Galați și Bicaz. La împlinirea a 120 de ani de la prima aniversare a Zilei Marinei, evenimentul va fi marcat prin secvențe militare, o paradă a navelor, jocuri marinărești și expoziții de tehnică.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 6°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI