Nava Școală Mircea a revenit acasă după trei luni. Tinerii marinari au avut o cursă plină de provocări

Au curs lacrimi de bucurie astăzi în portul Constanța. Nava Școală Mircea a revenit acasă după cursa prin care a aniversat 80 de ani de existență. A fost un periplu de trei luni, în care marinarii au străbătut peste opt mii de mile marine și au trecut prin 12 porturi, inclusiv în Hamburg, locul în care a fost construită nava.

07 August 2019, 20:23 Știrile TVR |
S-au întors acasă după trei luni
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Bricul Mircea a fost întâmpinat cu onoruri militare. Urcați în arboradă, cadeții i-au salutat pe toți care îi așteptau cu nerăbdare la mal.

Marinarii s-au întors acasă după un marș de instrucție de 94 de zile. Pe parcursul acestuia au străbătut cinci mări și Oceanul Atlantic.

Au făcut escale în 12 porturi printre care și Hamburg, locul în care nava a fost construită și din care a plecat în 1939.

179 de marinari au fost la bord pentru cursa aniversară. 14 dintre cadeți sunt străini de la academiile navale din Albania, Bulgaria, China, Franța, Polonia, Portugalia, Turcia și Ucraina.

Fiecare zi de instrucție departe de casă a trecut cu greu pentru tinerii marinari. Dar și pentru familiile rămase acasă.

În cei 80 de ani de existență, la bordul navei școală Mircea, au fost instruite peste 70 de generații de cadeți.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI