Naturalistul britanic David Attenborough: „Acesta poate fi un an al schimbării pozitive, pentru noi şi pentru făpturile minunate cu care împărţim planeta”

Naturalistul britanic David Attenborough
Naturalistul britanic David Attenborough
1 ianuarie 2021, 16:26

Într-un mesaj de Anul Nou, cu prilejul noii serii de filme documentare ce va fi difuzat duminică de postul BBC, Attenborough a subliniat că omenirea poate face mai mult când este unită, cum a demonstrat deja în 2020 în contextul pandemiei de COVID-19.

„Vă vorbesc de acasă, pentru că la fel ca şi voi în marea parte a anului trecut am stat acasă, departe de prieteni, rude şi de accesul lumii la natură”, a spus prezentatorul într-un mesaj care va fi difuzat vineri seară de BBC şi din care mass-media a prezentat anticipat unele extrase.

David Attenborough a recunoscut că ultimele luni au fost pentru mulţi „o provocare”, dar că „reacţia în faţa acestor vremuri extraordinare a demonstrat că, atunci când lucrăm împreună, nu există limite la ceea ce putem obţine”.

„Azi experimentăm o schimbare în domeniului mediului înconjurător cum nu s-a mai văzut, iar nevoia de a lua măsuri nu a fost niciodată mai urgentă. Anul acesta, lumea se va reuni la Glasgow (Scoţia) pentru Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice. Este un moment crucial în istoria noastră”, a subliniat el.

„Acesta poate fi un al schimbării pozitive, pentru noi şi pentru făpturile minunate cu care împărţim planeta”, a precizat naturalistul, care a cerut să facem din 2021 „un An Nou fericit pentru toţi locuitorii planetei noastre perfecte”.

Mesajul său coincide cu lansarea noii serii de filme documentare „A Perfect Planet”, care s-au difuzat timp de patru şi care au fost filmate în 31 de ţări.

Prima seria formată din patru episoade explorează activitatea vulcanilor, a oceanelor şi a luminii solare.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite