NATO, preocupări pentru securitatea comună

Este important pentru NATO să aibă discuții robuse cu Rusia. Este una dintre declarațiile făcute de președintele Franței, Emmanuel Macron, după întâlnirea cu secretarul general al Alianței. Legăturile dintre țările NATO sunt solide în pofida dezacordurilor, a precizat Jens Stoltenberg. El a analizat la Paris pe toate fețele poziția Franței potrivit căreia NATO ar fi într-o stare de "moarte cerebrală".

28 Noiembrie 2019, 21:17 |

Președintele Macron consideră că afirmațiile sale potrivit cărora NATO s-ar afla în moarte cerebrală au reprezentat un apel util de trezire pentru membrii Alianței. Nu a revenit asupra lor. Verdictul său a fost contrat de aliații europeni dar și de SUA.

La întâlnirea cu Jens Stoltenberg, liderul francez a adus în discuție obiectivele strategice ale Alianței. În opinia Parisului acestea vizează pacea în Europa, relațiile cu Rusia, problema Turciei și a ști cine este dușmanul comun.

Franța va fi de neclintit de fiecare dată când suveranitatea aliaților din Estul Europei este amenințată, a declarat președintele Macron.

Emmanuel Macron, președintele Franței: Sper că putem ţine cont de toate implicaţiile de securitate, mă refer la cele mai apropiate de graniţe şi la cele mai apropiate de Rusia.

În starea actuală, UE singură nu poate să apere Europa și nu se poate substitui NATO, a declarat Jens Stoltenberg. El a pledat pentru continuarea adaptării și pentru consolidarea rolului politic al Alianței.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO: Forţa NATO constă în faptul că am avut acest tip de diferenţe şi înainte dar, de fiecare dată, le-am depăşit, am fost de acord cu privire la misiunea noastră principală de a ne proteja şi a ne apăra unul pe altul.

Președintele Franței consideră că europenii ar trebui să se asocieze negocierilor privind tratatul care urmează să înlocuiască acordul INF privind forțele nucleare intermediare, denunțat de SUA și Rusia.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 0°C
IASI 0°C -3°C
CLUJ -3°C -6°C
CONSTANTA 0°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -3°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI