NATO preconizează o intensificare a luptelor în Ucraina. Mai multe trupe americane au ajuns în Europa, iar în țările baltice se desfășoară exerciții tactice

13 martie 2022, 19:40

În player urmăriți imagini surprinse la exercițiile tactice ale grupului de luptă al NATO din Letonia.

Participă militari din Spania, Polonia, Slovacia, Italia și Letonia. Se verifică și sisteme noi de armament, utilizate în condiții similare celor din teatrul de luptă din Ucraina.

Leonids Kalnins, șeful Apărării din Letonia:Studiem în detaliu ce se întâmplă în Ucraina. O serie de elemente învăţate sunt evaluate în scenariile din exerciţiile noastre. Este absolut necesar să evaluăm rapid tacticile noastre şi reacţia unităţilor noastre împotriva acestui adversar„.

Misiunea vizează descurajarea unei potențiale agresiuni. Apărarea aeriană este o componentă esențială, așa că la exerciții participă și avioane americane F-16.

În același timp, peste 200 de militari danezi au fost dislocați în Estonia, pentru a întări ceea ce se numește „zidul de protecție” din zona baltică.

Grupul prezenței avansate aliate este condus aici de britanici.

Și SUA au trimis în aceste zile trupe suplimentare pentru apărarea graniței estice a NATO, așa cum se observă în imaginile surprinse la plecare dintr-o bază din Georgia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite