NATO împotriva ISIS. Alianța se alătură oficial coaliției internaționale împotriva grupării teroriste Stat Islamic

26 mai 2017, 10:07

Decizia coaliției internaționale de a se alătura coaliției internationale care luptă împotriva DAESH, a terorismului în general, este una istorică, pentru că schimbă paradigma în interiorul NATO.

Dacă până acum Alianța Nord Atlantică s-a ocupat de apărarea colectivă și, în special, de întărirea flancului estic, pentru a descuraja încercările de provocare ale Rusiei, iată că acum Alianța are un nou obiectiv, acela de a lupta mai serios împotriva terorismului.

Din punctul de vedere al statelor din est, acest lucru înseamnă o mai mare atenție în privința dezvoltărilor care vor interveni în zonă.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu omologul său polonez, președintele Andrezj Duda.

Sincron Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: 6:47 Am discutat despre parteneriatul strategic bilateral si actiunea noastra comuna in cadrul aliantei. Am convenit sa actionam pentru abordarea mai coerenta a flancului estic, care trebuie intarit in continuare. Am abordar si stadiul dislocarii incrucisate a trupelor romane si polone, care, asa cum am stabilit, participa pe teritoriul celeilalte tari la prezent inaintata pe flancul estic.

Președintele Klaus Iohannis a mai spus că România și-a atins obiectivele de a insista pe importanța întăririi flancului estic și la această reuniune a șefilor de state NATO.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă