NATO și SUA își consolidează relațiile cu aliații din Asia pe fondul războiului din Ucraina

31 ianuarie 2023, 20:40

Coreea de Nord, unul dintre furnizorii de arme ai Rusiei în acest moment, amenință cu testele sale nucleare întreaga regiune și Coreea de Sud în primul rând.

Japonia are o dispută cu Rusia pe marginea insulelor Kurile, dispută ce dă semne că s-ar acutiza. Pe scurt, cele două țări asiatice au suficiente motive să își întărească relațiile cu SUA și NATO. Așa se explică de ce atât secretarul general al NATO Jens Stoltenberg cât și secretarul apărării al SUA Lloyd Austin au venit la Seul ca să ceară sprijin pentru Ucraina.

Coreea de Sud a furnizat până acum tancuri și arme Kievului prin Polonia pentru că o lege sud coreeană nu permite aprovizionarea cu arme unei țări implicate într-un război.

Aflat pentru a treia oară la Seul în calitate de șef al Pentagonului, Lloyd Austin a anunțat că Statele Unite şi Coreea de Sud vor desfăşura exerciţii de simulare concentrate pe ameninţările nucleare.

China nu vede cu ochi buni aceste vizite la Seul și Tokyo. Deocamdată, nu a făcut nici un comentariu, dar anterior a criticat eforturile NATO de a-şi extinde alianţele în Asia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite