NATO își întărește prezența în România. Noi convoaie cu echipamente militare au intrat în țară, trei vehicule s-au ciocnit ușor în timpul transportului spre Constanța. Elicoptere NATO pleacă din Timișoara spre Ungaria și Polonia

24 februarie 2022, 10:32

Este vorba de transportoare blindate Stryker și elemente de artilerie și elemente de artileri geniu și unități sanitare, în total un convoi care va avea aproximativ 70 de trailere, a transmis Luisa Tîrcă, de la Timișoara.

Autocamioanele au înnoptat la Nădlac, în județul Arad, și în această dimineață s-au format convoaie a câte 20 de trailere care au pornit la drum, însoțite de Poliția Militară.

Prima oprire este la Râmnicu Vâlcea, destinația finală este aerodromul Mihail Kogălniceanu din Constanța.

A fost și un accident în localitatea Călimănești, Vâlcea, o coliziune între trei dintre vehiculele din convoiul militar, soldat doar cu pagube materiale, traficul fiind blocat pe sensul de mers dintre Râmnicu Vîlcea spre Sibiu. Potrivit IPJ, în autovehicule, fără încărcătură militară, se aflau cetăţeni americani.

Astăzi vor mai sosi și alte autocamioane cu tehnică militară.

Cinci elicoptere ale NATO au aterizat aseară pe aeroportul din Timișoara, au venit de la Craiova, sunt 4 elicoptere Apache și un Black Hawke, și vor decola din România spre Ungaria.

Alte cinci elicoptere sunt așteptate pe aeroportul din Timișoara, cu destinația Polonia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite