Naţionala de juniori U19 a făcut spectacol în primul meci de la Turneul de Elită: România – Serbia 4-0

22 martie 2018, 14:01

La Ploieşti, tinerii tricolori nu au dat prea multe şanse Serbiei. Decarul naţionalei, Măţan, a avut nevoie doar de 20 de minute pentru a-l executa pe Dekici. Elevii lui Adrian Boingiu nu s-au mulţumit cu atât şi peste trei minute Moruțan a  finalizat  la colțul lung un contraatac.

Replica sârbilor nu a întârziat şi Vlad s-a remarcat în poartă ( 39). Prima repriză s-a încheiat cu bara lui Băluță şi la pauză România a condus cu 2-0. Acelaşi Băluţă a avut mai mult noroc în debutul actului secund şi a majorat diferenţa în minutul 55.

Recitalul tricolorilor a continuat şi Măţan nu a scăpat ocazia de a realiza dubla. Partida s-a încheiat cu ratarea lui Vlad Dragomir ( 86) şi România, învingătoare cu 4-0, a debutat cu dreptul in Turul de Elită.

În celălalt meci al zilei, Suedia şi Ucraina au terminat nedecis, 0-0, tot la Ploieşti.

Sâmbătă vor avea loc partidele Ucraina – Serbia şi România – Suedia, iar marţi vor avea loc meciurile Serbia – Suedia şi România – Ucraina.

La turneul final programat în Finlanda, în perioada 16-29 iulie 2018, se califică selecționatele care câștigă cele 7 grupe de la Turul de Elită. Tragerea la sorți pentru faza grupelor din cadrul turneului final va avea loc pe 30 mai în Vassa, Helsinki.

Singura calificare a României la un Campionat European la această categorie de vârstă datează din 2011, când selecţionerul naţionalei de atunci era Lucian Burchel, însă reprezentativa României s-a calificat direct, din postura de echipă gazdă.

Înregistrarea integrală a partidei

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite