Născuți în aceeași zi, îndrăgostiți de muzică. Compozitorul Eugen Doga și ofițerul cu același nume s-au cunoscut de ziua lor

2 martie 2020, 08:17

Acum 29 de ani, apărea pe lume un băieţel în familia Doga, din comuna Cocieri, raionul Dubăsari. Născut de ziua maestrului Doga, părinţii au decis să îi dea numele de Eugen.

Tânărul Doga a absolvit Școala de Arte din comuna Cocieri, unde a învăţat să cânte la acordeon. Mama şi-a dorit mult ca el să păşească pe urmele compozitorului, dar tatăl îşi dorea un fiu militar. Aşa că tânărul a absolvit Academia Militară „Alexandru cel Bun”.

Acum un an, a început să lucreze în Serviciul de Protecție și Pază de Stat. Face, zilnic, 40 de kilometri de acasă până la serviciu, dar este încântat de locul său de muncă, deşi depune mult efort. Ofiţerul spune că o pregătire bună se atinge doar prin antrenamente susţinute.

La şedinţele de trageri, precizia maximă este o condiţie fundamentală pentru un ofiţer SPPS.

Este nevoie de multă responsabilitate, devotament, curaj şi sacrificiu.  Eugen Doga spune că e întrebat adesea dacă este rudă cu renumitul compozitor.

Bărbatul are un băieţel, Alexandru, iar pe următorul copil îl va numi tot Eugen.

Colegii îi spun mai puţin pe nume şi mai des îl strigă „Maestre”.

Şi pentru că nu s-au văzut niciodată, tânărul Eugen Doga şi-a dorit mult o întâlnire cu maestrul. Zis şi făcut, de ziua lor, cei doi s-au văzut, iar emoţile au fost de nedescris pentru amândoi.

Compozitorul basarabean Eugen Doga, cunoscut şi iubit în lumea întreagă, a împlinit 83 de ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite