NASA vrea să trimită din nou oameni pe Lună și să stabilească acolo o bază permanentă

NASA se pregăteşte să lanseze o rachetă spre Lună. Dacă timpul va fi favorabil, decolarea ar putea avea loc pe 29 august. Este un test: Agenţia Spațială Nord-Americană vrea să reia misiunile cu echipaj uman către satelitul natural al Terrei şi să stabilească acolo o bază permanentă. Eventual să facă același lucru și pe Marte.

25 August 2022, 09:49 (actualizat 25 August 2022, 13:45) Știrile TVR |

Fostul vicepreședinte american, Mike Pence, a stabilit un obiectiv complex pentru NASA: aselenizarea oamenilor să aibă loc la polul sud, până în 2024. Experții cred că acolo s-ar găși apă, o resursă foarte importantă pentru oameni. Aceștia ar putea rămâne pe Lună mult mai mult decât echipajele din programul Apollo.

Profesorul de fizică Henry Scott de la Universitatea Indiana spune că a fost fantastic ce s-a întâmplat acum 50 de ani, dar ar fi fantastic dacă toate obstacolele ar fi depășite și opamenii ar ajunge iar pe Lună.

Henry Scott, profesor de fizică, Universitatea Indiana: Există această stare de extaz a tinerilor de a vedea că există un motiv pentru care înveţi lucrurile din şcoală. Putem să învăţăm mult mai mult despre lume şi despre univers şi putem să facem acest lucru împreună.

Pentru a avea o bază pe Lună, trebuie inventate noi materiale, iar aceste tehnologii pot ajuta umanitatea să facă față mai bine unor dezastre naturale.

Era 16 iulie 1969, când Apollo 11 a plecat spre Lună, iar mulți dintre experții care lucrează acum la programul ”Artemis 1” au aflat despre lansare din manuale sau filme vechi, în alb și negru.

Evaluarea tehnică s-a încheiat și totul este pregătit pentru lansare.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI