Nadia Comăneci la campioni de poveste/ #gimnastica60

Un reportaj despre Nadia: prima carte citită de campioană, dar şi care este cea mai importantă performanţă a sa în opinia marii gimnaste

30 Martie 2017, 14:15 (actualizat 31 Martie 2017, 12:34) Știrile TVR |
Ştirile TVR au lansat, în 27 martie, campania campioni de poveste/ #gimnastică60
Ştirile TVR au lansat, în 27 martie, campania campioni de poveste/ #gimnastică60
Ştirile TVR au lansat, în 27 martie, campania campioni de poveste/ #gimnastică60

Care a fost prima carte citită de Nadia Comăneci, simbolul perfecţiunii pentru o lume întreagă, aflăm astăzi, joi, 30 martie, la campioni de poveste/ #gimnastică60, campania Ştirilor TVR dedicată gimnasticii româneşti.

„Eu am făcut-o pe Nadia să citească prima carte (...). Eu am fost omul care a dus-o pe Nadia prima dată la teatru. Eu am fost un fel de tată”, povesteşte Gheorghe Goroi, cel care a pregătit-o pe marea noastră gimnastă pentru Jocurile Olimpice de la Moscova şi Universiada de la Bucureşti, după ce între Nadia şi antrenorul Bela Karoly au apărut disensiuni.

Tot astăzi vom revedea imagini din primul interviu al Nadiei, zeiţa de la Montreal - titulatură primită după ce, la doar 14 ani, a scris istorie obţinând prima notă de 10 din lume la Jocurile Olimpice din Canada. Iar aceasta nu a fost singura performanţă a Nadiei! Campioana noastră este singura gimnastă de pe bătrânul continent care a intrat definitiv în posesia Cupei, după trei victorii consecutive la Campionatele Europene.

„Pentru mine acest trofeu este mai important ca Olimpiada de la Montreal, ca performanţă, cu toate că Olimpiada mi-a adus istorie şi zecele perfect. Dar ca să câştigi acest trofeu trebuie să fii cel mai bun timp de şase ani”, mărturiseşte Nadia.

În avanpremiera Europenelor de la Cluj, Ştirile TVR au lansat, în 27 martie, campania campioni de poveste/ #gimnastică60,  30 de reportaje despre momentele de glorie, dar şi de cumpănă pe care gimnastica românească le-a traversat de-a lungul celor şase decenii scurse de la primele Campionate Europene (Bucureşti, 1957).

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică Petrom, Masculin & Feminin vor avea loc în perioada 19-23 aprilie şi vor fi transmise, în exclusivitate, de Televiziunea Română, în calitate de Official Broadcaster, pe posturile TVR 2 şi TVR HD.

TVR va produce evenimentul la standarde excepţionale de calitate şi va asigura semnal pentru televiziuni din Europa şi din întreaga lume. Anul trecut, competiţia a fost transmisă pe 27 de canale tv din 16 ţări.

La eveniment vor participa marii campioni ai gimnasticii româneşti – legende ale sportului mondial.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SPORT
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 18°C
IASI 14°C 16°C
CLUJ 15°C 14°C
CONSTANTA 11°C 11°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 16°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI