Muzicienii din Franța, afectați de pandemie. Concertele și festivalurile au fost anulate, iar reluarea activității este incertă

17 mai 2020, 22:13

Artiștii, muzicienii, actorii suferă foarte mult din cauza izolării. Nu mai au concerte sau spectacole și au ales să-și desfășoare activitatea pe internet. Marile concerte și festivaluri au fost anulate, iar reluarea activității în domeniu este deocamdată incertă.

Ramona Horvath și Nicolas Rageau sunt muzicieni de jazz la Paris. Concertează împreună de câțiva ani, au discuri de succes și critici favorabile într-o lume extrem de exigentă. Criza sanitară le-a dat peste cap toate planurile.

Ca mulți artiști, Ramona și Nicolas au apelat la internet și la rețelele sociale pentru a cânta și pentru a ține legătura cu publicul.

Președintele Emmanuel Macron a decis mai multe măsuri care să sprijine industria spectacolelor, iar ministrul Culturii a anunțat crearea unor fonduri pentru festivaluri. Între timp, s-a lansat un adevărat SOS pentru artiști, un apel pentru radiouri, producătorii de muzică, platformele de distribuție pentru a le difuza muzica sau pentru a-i ajuta cu vânzarea discurilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite