Muzicianul mexican Armando Vega Gil s-a sinucis în urma unei acuzaţii de hărţuire sexuală. Artistul și-a explicat gestul într-o postare pe Twitter, în care și-a afirmat nevinovăția

Armando Vega Gil
Armando Vega Gil
2 aprilie 2019, 10:32

Armando Vega Gil, în vârstă de 64 de ani, a fost compozitorul şi basistul trupei de rock „Botellita de Jerez”, creată în anii ’80.

Corpul artistului a fost găsit la domiciliul său din centrul Mexicului, potrivit procuraturii. Cu puţin timp înainte, muzicianul a postat pe Twitter un comunicat în care şi-a susţinut nevinovăţia şi anunţat intenţia de a-şi pune capăt vieţii.

În mesaj, artistul povesteşte că a fost ţinta unor acuzaţii anonime apărute pe Twitter sub hashtagul #MeTooMusicosMexicanos.

„O fată m-a acuzat de agresiune şi hărţuire. Povesteşte că s-a întâmplat când avea 13 ani, ceea ce face totul serios, foarte grav. Ei bine, afirm categoric, această acuzaţie este falsă”, susţine Armando Vega Gil.

„Viaţa mea s-a oprit, nu există nici o cale de ieşire. Ştiu că pe reţelele de socializare nu am cum să mă apăr, totul va fi folosit împotriva mea”, a continuat el.

„Moartea mea nu este o recunoaştere a vinovăţiei. Dimpotrivă, este o declaraţie radicală de nevinovăţie”, s-a justificat muzicianul, adăugând că nu poate suporta gândul că fiul său, în vârstă de 8 ani, va suferi din cauza acuzaţiilor care-l vizează pe el.

„Mai bine un sfârşit teribil decât o teroare nesfârşită”, a conchis basistul.

„Nu este nimeni vinovat de moartea mea: este o sinucidere, o decizie voluntară, conștientă, liberă și personală”, a mai explicat muzicianul.

Potrivit presei mexicane, contul de Twitter @MeTooMusicaMx, care susţine că face publice mărturii ale victimelor agresiunilor sexuale în comunitatea muzicală din Mexic, a publicat recent un text anonim în care o femeie susţine că a fost hărţuită de Armando Vega Gil în urmă cu zece ani, când avea 13 ani.

Femeia a povestit că a muzicianul, pe care l-a întâlnit întâmplător într-o piaţă, a făcut-o să vină de două ori la el acasă, unde i-a făcut fotografii, apoi comentarii cu caracter sexual.

Contul de Twitter respectiv era încă activ în dimineaţa zilei de marţi, însă mărturia în cauză nu mai era vizibilă.

Armando Vega Gil a fost în 1983 unul dintre fondatorii grupului „Botellita de Jerez”, care a îmbinat rock-ul cu ritmurile tradiţionale mexicane. De asemenea, el a publicat circa 20 de cărţi, în special destinate copiilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite