Muzeul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti va reprezenta România Bienala de la Veneţia

26 ianuarie 2023, 21:06

„Rucsacul zburător” şi „electromobilul” inventate de Iustin Capra, „automobilul electric” produs în 1910, containere de transport al substanţelor radioactive, construite în anii 60 de Institutul de Fizică Atomică, geamandura de semnalizare pentru vasele maritime, cu generator electric activat de energia valurilor vor fi arătate publicului Bienalei de la Veneţia. Mai presus de toate e automobilul construit de Aurel Persu, în 1922, un adevărat deschizător de drumuri pe plan mondial. Atenţie, maşina aceasta a circulat pe drumurile Capitalei.

Lumea întreagă îşi expune valorile culturale şi ştiinţifice la Bienala de la Veneţia, unde România deţine propriul pavilion încă din 1938, graţie eforturilor lui Nicolae Iorga.

Anul trecut, pavilioanele celor 58 de ţări participante au fost vizitate de aproape un milion de oameni. Ediţia din 2023 se va desfăşura între 20 mai şi 26 noiembrie.

România se va prezenta cu un concept intitulat „Acum-Aici-Acolo”, care conţine atât inginerie şi arhitectură, cât şi coregrafie şi artă plastică.

Pe primul plan vor fi exponatele Muzeului Tehnic. Mesajul românesc este cât se poate de clar, susţinut şi de oficialii de la Bucureşti.

Călătoria celor şapte exponate din Muzeul Tehnic din Bucureşti spre Veneţia va începe în cursul lunii aprilie.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite