TELEJURNAL REGIONAL

Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, între probleme și planuri

S-a votat bugetul prea târziu, iar achizițiile de sevicii merg greoi, de aceea în prag de iunie, Muzeul Satului Bănățean arată neîngrijit, iar vizitatorii nu se pot bucura de el în întregime.

25 Mai 2021, 10:49 (actualizat 25 Mai 2021, 10:55) |
Muzeul Satului intre planuri si probleme
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Directorul obiectivului tursitic se simte neputincios în fața provocărilor birocratice, iar vicepreședintele Consiliului Județean, responsabil de muzeu, promite strategii. Între timp, turiștii și localnicii profită de ceea ce au, o oază de liniște aproape de centrul orașului, în peisajul unor căsuțe pitorești din satele bănățene.

Câteva zeci de vizitatori au trecut în acest weekend pragul Muzeului Satului Bănățean, un parc imens, de lângă pădurea verde, care se apropie însă de sălbăticie. Iarba a crescut și acoperă băncile prăfuite.

Obiectivul are 14 hectare și 42 de angajați.

Lacul și pontonul sunt inaccesibile, la fel ca multe dintre gospodăriile bănățene, închise vizitatorilor.

Directorul motivează că nu are suficienți supraveghetori, multe locații sunt în reparații, iar contractele pentru îngrijirea spațiilor verzi și curățenie sunt în curs de achiziție.

Reprezentanții Consiliului Județean nu au încă o strategie privind includerea obiectivului pe lista de investiții pentru anul 2023, muzeul nu a fost o prioritate până acum. Abia anul acesta vor fi elaborate proiectele, iar anul viitor implementate, promite vicepreședintele Consilului Județean Timiș, Cristian Mos.

Muzeul Satului Bănățean se află totuși pe lista celor 3 obiective culturale pentru care se va crea un bilet unic de vizitare, proiectul Consilului Județean Timiș pe anul acesta.

 

 

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 3°C
IASI 3°C 1°C
CLUJ -2°C -3°C
CONSTANTA 4°C 3°C
CRAIOVA 4°C 2°C
BRASOV -1°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI