Muzeul Mini World din Lyon, o călătorie la scară mică printre clădiri, vehicule și personaje

3 martie 2019, 17:43

Toate machetele expuse sunt realizate din lemn şi plastic, iar elementele prezentate-clădiri, străzi, vehicule sau presonaje- sunt asamblate aşa încât să recreeze peisaje şi ambianțe specific franceze. Sunt prezentate patru zone: un oraş, o zonă de câmpie, o zonă de munte, iar de la sfârşitul anului trecut poate fi redescoperit şi oraşul Lyon. Totul, la o scară 1/87.

(w500) Parcul min

Detaliile sunt infinite şi reproduc cu un realism fascinant viața care evoluează în ritmul zi-noapte, la fiecare 20 de minute. Ziua pot fi observate ambianțe cotidiene, iar când se lasă noaptea luminile şi farurile vehiculelor se aprind progresiv şi scot la iveală o altă față a parcului.

(w500) Parcul min

O vizită la Muzeul Mini World din Lyon poate fi asemănată cu o incursiune a lui Gulliver în țara Lilliputienilor. Vizitatorii adulți redevin copii când privesc facinați trenulețele care intră şi ies din tuneluri sau când admiră un peisaj de iarnă cu telecabine care urcă şi coboară permanent şi cu garnituri care aduc în gări turişti pregătiți pentru ski.

(w500) Parcul min

Iar oraşul Lyon se dezvăluie în miniatură cu detalii mai puțin cunoscute chiar şi locuitorilor săi. A fost nevoie de paisprezece luni de muncă pentru a reda 15 km pătrați din zonele cele mai cunoscute ale centrului oraşului: zona istorică, Piața Belcour, Primăria, Opera, catedrala Fourvière, cheiurile fluviului Rhône şi ale afluentului său, Saône, sau parcul Tête d’Or.

(w500) Parcul min

Matematic,  întregul parc Mini Word din Lyon înseamnă zeci de mii de personaje şi de arbori, mii de vehicule şi sute de trenuri. O muncă plină de pasiune care a presupus vizite în teren, navigare pe Google Earth sau Google Street View şi foarte multe fotografii.

(w500) Parcul min

În acest spațiu al miniaturilor, un loc special îl ocupă expoziția construcțiilor Lego din celebra serie Star Wars. Peste un milion de piese Lego au fost utilizate pentru a reproduce scene şi decoruri folosite în şase episoade: interiorul Stelei Morții, tranşeele din Steaua Morții, atacul bazei Echo de pe planeta Hoth sau navele de luptă. Fanii Star Wars îşi pot reîntâlni acolo personajele preferate: Luke, Han Solo, Yoda, Dark Vador sau soldații imperiali.

(w500) Parcul min

Expoziția Lego poate fi vizitată până în luna septembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite