COOLTURA

Muzeul despărțirilor, o colecție de obiecte amintind istoria unor iubiri eșuate, a ajuns la București

Muzeul Despărţilor, o idee a unor artişti croaţi, a ajuns pentru câteva săptămâni la Bucureşti, la Rezidenţa Scena 9.

12 Septembrie 2020, 15:52 |
COOLTURA - Muzeul despartirilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Vedem diverse obiecte, donate de persoane anonime, în amintirea unor relaţii eşuate. Sunt poveşti care, puse lalolaltă, ilustrează ideea de muzeu participativ. La noi, expoziţia permanentă de la Zagreb, s-a îmbogăţit cu 20 de obiecte româneşti.

O mătură, un făcăleț de ceramică, niste nasturi, 4 discuri, un încărcător de telefon, chiar o coajă de fistic ... orice obiect își găsește locul în acest muzeu dacă poartă amintirea unei povești de dragoste eșuate. Un mic text explicativ, scris tot de donator, însoțește obiectul.

Dintr-o poveste reală - despărțirea unui cuplu de artiști din Zagreb - a început totul în 2006. Ideea a avut un succes enorm, un muzeu permanent al despărțirii existând acum și la Los Angeles.

Obiectele din muzeu spun nu doar povești romantice de dragoste, ci trec în revistă iubiri de tot felul: dragostea pentru o mamă din Varşovia, care nu a purtat niciodată în viaţa ei o pereche de pantofi, pentru că erau prea frumoşi sau iubirea unei persoane din Olanda pentru muzica unui artist care îi amintea de originile sale persane.

Deși donatorii sunt anonimi, cel puțin în România, majoritatea sunt femei.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 14°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 12°C 13°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 12°C 16°C
BRASOV 12°C 11°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI