Muzeul de Artă Islamică din Qatar s-a redeschis, cu ocazia CM de Fotbal. Colecția este uriașă: 11.000 de obiecte de pe trei continente și din 13 secole

Campionatul Mondial de Fotbal redeschide Muzeul de Artă Islamică din Qatar. A fost închis un an și jumătate pentru reamenajare și modernizare. Rezultatul este o perlă în mijlocul deșertului.

14 Noiembrie 2022, 09:14 (actualizat 14 Noiembrie 2022, 09:42) Știrile TVR |

Muzeul este spectaculos, atât din exterior cât și în interior. Are o colecție impresionantă: 11.000 de obiecte de pe trei continente și din 13 secole. Este o colecție uriașă de artă islamică din lumea întreagă.

JULIA GONELLA, directorul muzeului: Am redeschis Mzeul de Artă Islamică. Este unul dintre cele mai frumoase muzee din lume. Pot să spun că are o arhitectură spectaculoasă şi se găseşte între vechiul şi noul Doha, între trecut şi prezent.

Muzeul este situat în apropierea apei, pe un promontoriu care privește către golful de vest. Managementul său spune că oferă o altă perspectivă decât Jihadul, martirii și războiul. Directorul său spune că mulți dintre suporteri sau sportivi își vor găsi puțin timp să-l viziteze.

Qatarul, care are o populație de aproape trei milioane de oameni, din care doar 10% sunt etnici locali, se așteaptă la un aflux masiv de vizitatori.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 2°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -2°C -2°C
CONSTANTA 1°C 0°C
CRAIOVA 1°C 0°C
BRASOV -5°C -5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI