Muzeul de Artă Contemporană și-a redeschis porțile

13 iunie 2020, 17:45

După atâtea luni de izolare, pariul muzeului de arta contemporană în noul sezon expozițional e să integreze spațiul din fața instituției în circuitul cultural. Cu alte cuvinte o să vedem tot mai des la MNAC în curte, în aer liber, concerte, discuții sau proiecții video.

Centrul de greutate al expozițiilor stă acum în colecția permanentă reînnoită și episodul 2 dedicat lui Iulian Mereuta, un artist emigrat în Franța, unde s-a stins în 2015.

Și cum Muzeul de Artă Contemporană vrea să fie mai vizibil în conștiința publicului, pentru că da, sunt oameni care nu știu exact unde se află muzeul, iar cei care știu că e în clădirea Parlamentului, n-au idee pe la ce intrare să vină, atunci a venit ideea lansării unui concurs de Ilustrație Go to MNAC, care să ajute la identificarea mai ușoară a sediului muzeului.

Desenul câștigător al Catincăi Radu va fi imprimat pe pahare de cafea.

Când intri acum la MNAC te lovește contactul cu un perete monumental de peste 20 de metri, spectaculos, plin cu lucrările lui Petru Lucaci.

Surprind munca artistului în atelier-texturi, detalii, obiecte care capătă Semnificații. Petru Lucaci, care e profesor la Universitatea de Arte, spune că idee i-a venit observându-și studenții la lucru.

La MNAC poate fi văzut și artistul clujean Radu Comsa. Sala de marmură e o mare foaie A4 pe care el o colorează cu picturi, obiecte. E o discuție în 4 culori propusă publicului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite