Muzeul broderiilor cu fir de aur, un muzeu unic în Franța

4 noiembrie 2018, 12:00

Apărute inițial ca să răspundă imperativelor vestimentare ale lui Napoleon I, brodeusele în fir de aur s-au specializat în confecționarea de broderii militare. Cu timpul, au început să realizeze însemnele destinate jandarmeriei, diferitelor corpuri de infanterie, veştmintelor bisericeşti, costumelor academicienilor sau au răspuns diverselor comenzi ale civililor.

(w460) Muzeul bro

Astfel, în muzeu pot fi admirate cele mai frumoase, dar si cele mai vechi broderii, sunt expuse primele materiale cu care au lucrat brodeusele, dar si cele care sunt folosite în prezent.

Unul dintre materialele esențiale folosite în acest tip de broderie este firul de cupru argintat sau aurit. În aceeaşi măsură sunt utilizate si paietele cu diametrul între 2 și 8 milimetri.Vizitatorii pot vedea, de asemenea, si primele unelte folosite în această tehnică.

(w460) Muzeul bro

Meseria de brodeusă a fost foarte răspândită din 1886, în sud estul Franței, în zona Noirétable. Aici, tehnica a fost făcută cunoscută de o tânără din zonă care a învățat să brodeze la Paris şi apoi a instruit alte femei dornice să învețe o nouă meserie.

(w380) Muzeul bro

Din 1960 au fost cunoscute mai mult de 500 de femei care lucrează în fir de aur în acestă zonă. În prezent, meseria este practicată mai ales de soțiile agricultorilor în timpul iernii şi este o modalitate de a suplimenta venitul gospodăriilor.

(w400) Muzeul bro

(w460) Muzeul bro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite