TELEJURNAL REGIONAL

Muzeul de anatomie al USAMV Iași va fi redeschis

Facultatea de Medicină Veterinară a Universităţii de Ştiinţe Agricole din Iași redeschide Muzeul de Anatomie. Exponatele au servit drept material didactic studenţilor. Cele mai multe dintre piese au o vechime de aproape şase decenii, fiind rodul activităţii regretatului profesor Vasile Coţofan, în memoria căruia a fost revitalizat muzeul.

27 Ianuarie 2021, 11:25 (actualizat 27 Ianuarie 2021, 11:30) Știrile TVR |
Telejurnal Regional - USAMV își redeschide muzeul de anatomie
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi continuă finalizarea proiectelor de dezvoltare instituţională, chiar şi pe fondul nefavorabil generat de criză pandemică. Aşadar, după o perioadă de stagnare de aproape doi ani, Muzeul de Anatomie al Universităţii îşi va deschide din nou uşile pentru toţi cei interesaţi de exponatele anatomiei animaliere.

Muzeul reuneşte piese reprezentând aproape toate speciile de animale domestice și unele sălbatice aparțînând faunei României. Exponatele sunt unicate atât pe plan naţional, cât şi european. Lucrările profesorului Vasile Coţofan reprezintă dovadă împletirii armonioase a două lături aparent distincte: cea ştiinţifică şi cea artistică.

De asemenea, a fost restaurată și expusă şi colecția cu piese în formol sau conservate prin mumifiere. Muzeul se redeschide atât pentru studenţi, cât şi pentru cei din afară spaţiului universitar şi nu se percepe taxa pentru vizitare.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 30°C 17°C
IASI 26°C 16°C
CLUJ 23°C 17°C
CONSTANTA 24°C 17°C
CRAIOVA 29°C 18°C
BRASOV 26°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI