Musicalul ”Ratatouille”, produs pe TikTok, a strâns 1 milion de dolari în beneficiul unei organizaţii caritabile pentru actori

Musicalul a fost inspirat de filmul de animaţie Disney Pixar din 2007
Musicalul a fost inspirat de filmul de animaţie Disney Pixar din 2007
4 ianuarie 2021, 16:50

Realizatorii musicalului au dezvăluit suma de bani strânsă în beneficiul The Actors Fund după premiera online a spectacolului, în data de 1 ianuarie.

Actorul şi cântăreţul Tituss Burgess şi vocalistul trupei Queen, Adam Lambert, s-au numărat printre vedetele care şi-au manifestat interesul de a apărea în spectacol.

Musicalul a fost inspirat de filmul de animaţie Disney Pixar din 2007, al cărui protagonist este un şoarece ce visează să devină bucătar la Paris.

Ideea spectacolului s-a născut în urma unei înregistrări postate pe TikTok de profesoara Emily Jacobson, din New York, în luna august.

Aceasta a creat un cântec despre personajul filmului, Remy, pe care l-a supranumit ”şoarecele visurilor mele”.”Era amuzant şi antrenant aşa că am hotărât să-l transform într-un TikTok”, a explicat aceasta. ” Scopul era să fac oamenii să râdă puţin”.

Videoclipul a atras atenţia orchestratorului Daniel Mertzlufft, care a creat o variantă a cântecului în stilul Broadway.

Alţi utilizatori de pe TikTok au folosit conceptul, publicând propriile idei pentru cântece, coregrafii, decoruri şi costume.

Spectacolul, realizat prin crowdsourcing, s-a transformat într-un show complet, regizat de britanicul Lucy Moss, unul dintre creatorii musicalului ”Six”.

Alcătuit din 10 numere muzicale interpretate de o orchestră completă, spectacolul a avut până şi un program asemenea producţiilor de teatru.

”Frumosul” rezultat a fost, potrivit actorului Kevin McHale, cunoscut din serialul ”Glee”, ”unul dintre cele mai bune lucruri din 2020”.

Actorul Kevin Chamberlin, un veteran al Broadway-ului, care poate fi văzut în prezent în producţia ”The Prom”, difuzată de Netflix, s-a numărat printre artiştii suficient de intrigaţi de proiect pentru a contribui cu o melodie.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite