Musicalul „Fantoma de la Operă” ajunge în premieră și pe scena Operei Naţionale din Bucureşti

23 martie 2023, 21:21

Pe scena Operei Naţionale din Bucureşti artiştii fac repetiţia generală. Fantoma de la Operă ajunge în premieră pe scena ONB pe 31 martie.

Sunt programate două reprezentaţii în aprilie şi cinci în luna mai. Toate biletele au fost vândute în doar câteva ore.

Daniel Jinga, manager Opera Naţională din Bucureşti: O să o programăm cât mai des, dar nu prea des, pentru că nu o să ne transformăm în opera „Fantoma de la Operă” şi nici nu voi lăsa ca acest titlu care arde, pârjoleşte totul în jur să canibalizeze celelalte tiluri.

Considerată una dintre cele mai de succes producții muzicale din toate timpurile, dar și cea mai costisitoare la nivel mondial, „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, va fi pusă în scenă la Bucureşti, în regia lui Răzvan Ioan Dincă.

Dirijor este Daniel Jinga, iar de scenografie, decor și costume s-a ocupat Gary McCann.

Irina Baianţ o interpretează pe Christine, iar Adrian Nour este fantoma.

Irina Baianț, soprană: Este un spectacol care oferă foarte mult din punct de vedere vizual, din punct de vedere auditiv şi din punct de vedere emoţional şi cred că sunt necesare măcar două vizite pentru a vedea spectacolul.

Nivelul artistic al producţiei este similar celui newyorkez, anunţă reprezentanţii Operei. La punerea în scenă s-a lucrat cu echipe mixte de pe Broadway și de la London West End Theatre.

Daniel Jinga, manager Opera Naţională din Bucureşti: Decorurile costă mai mult decât de obicei, sunt foarte atent finisate. Fiecare costum reprezintă o operă de artă în sine. Pe parcurs au apărut alte costuri mari. Una dintre ele este legată de efectele speciale care se vor folosi.

Fantoma de la Operă a avut premiera mondială în 1986. Este cea mai longevivă producție de pe Broadway. Însă, luna viitoare, la New York, va avea loc ultima reprezentaţie.

În România, spectacolul a mai fost pus în scenă la Teatrul de Operetă şi Musical „Ion Dacian”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă