Muntenegru – România 0-1 în Liga Naţiunilor. Tricolorii au terminat pe locul al doilea în grupă, dar au căzut în urna a patra valorică pentru Euro 2020

21 noiembrie 2018, 11:05

Tricolorii au disputat marţi seară, în deplasare, la Podgorica, ultimul meci din acest sezon al Ligii Naţiunilor. În condiţii de cod roşu de ploaie, elevii lui Cosmin Contra au început foarte ofensiv. În primele cinci minute, am avut un şut al lui Toşca, o deviere a lui Ţucudean la centrarea lui Stanciu (4) şi o torpilă a lui Anton, dar mingea a trecut puţin pe lângă poarta gazdelor din Muntenegru (5).

După un sfert de oră de joc, Ţucudean a reluat din apropiere încă o dată alături, spre disperarea lui selecţionerului Cosmin Contra.

Curând, Chipciu a încercat o boltă, dar Petkovici a reuşit să scoată în corner, fază din care Keşeru a trimis iarăşi pe lângă. Apoi jocul s-a mai echilibrat dar, când să se intre la cabine fără gol, şutul lui Ţucudean, terenul ud şi nesiguranţa lui Petkovici au dus la deschiderea scorului în minutul 44. 0-1 la pauză, şi ai noştri au reluat atacurile în partea a doua.

După o oră de joc, Petkovici a respins şutul lui Keşeru. Trei minute mai târziu, s-a descurcat şi la execuţia lui Chipciu. Apoi, muntenegrenii au urcat mai mult şi, la jumătatea reprizei, arbitrul german Felix Zwayer le-a dat cu uşurinţă un penalty la o fază care nu anunţa nimic, după o împingere discretă a lui Săpunaru. A executat Jankovici, dar Tătăruşanu a reuşit să apere. Gazdele au trimis în plasă în final, dar din ofsaid, golul nu a fost validat, s-a terminat 0-1, am învins în sfârşit Muntenegru în meci oficial şi am încheiat grupa din Liga Naţiunilor pe locul al doilea.

România, în urna a patra la tragerea la sorţi a grupelor preliminare pentru EURO 2020

Naţionala României a fost repartizată în a patra urnă valorică la tragerea la sorţi a grupelor preliminare ale EURO 2020, programată pe 2 decembrie, la Dublin, potrivit site-ului Federaţiei Române de Fotbal.

Turneul final va fi organizat în 12 oraşe europene, inclusiv la Bucureşti, pe Arena Naţională.

În urna a patra se mai află Ungaria, Grecia, Albania, Muntenegru, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania şi Georgia.

Urnele valorice au fost stabilite pe baza parcursului echipelor în prima ediţie a Ligii Naţiunilor. Cele 55 de selecţionate vor fi împărţite în 10 grupe, 5 grupe de 5 echipe şi alte 5 de câte 6 echipe. Cele patru câştigătoare ale grupelor din Liga A a Ligii Naţiunilor vor fi repartizate în grupe de câte 5 echipe. Se vor califica la turneul final primele două clasate din fiecare grupă.

Urna câştigătoarelor din Liga A: Elveţia, Portugalia, Olanda, Anglia;

Urna 1: Belgia, Franţa, Spania, Italia, Croaţia, Polonia;

Urna 2: Germania, Islanda, Bosnia-Herţegovina, Ucraina, Danemarca, Suedia, Rusia, Austria, Ţara Galilor, Cehia;

Urna 3: Slovacia, Turcia, Irlanda, Irlanda de Nord, Scoţia, Norvegia, Serbia, Finlanda, Bulgaria, Israel;

Urna 4: Ungaria, România, Grecia, Albania, Muntenegru, Cipru, Estonia, Slovenia, Lituania, Georgia;

Urna 5: Macedonia, Kosovo, Belarus, Luxemburg, Armenia, Azerbaidjan, Kazahstan, R. Moldova, Gibraltar, Feroe;

Urna 6: Letonia, Liechtenstein, Andorra, Malta, San Marino.

Pentru tragerea la sorţi există mai multe restricţii în ceea ce priveşte împerecherea echipelor, precizează FRF: într-o grupă pot fi cel mult două ţări gazdă ale EURO 2020: Anglia, Azerbaidjan, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, România, Rusia, Scoţia, Spania, Ungaria; nu se pot întâlni Armenia cu Azerbaidjan, Gibraltar cu Spania, Kosovo cu Bosnia-Herţegovina, Kosovo cu Serbia, Ucraina cu Rusia; într-o grupă pot fi cel mult două dintre ţările cu climă rece: Belarus, Estonia, Feroe, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia, Rusia, Ucraina; cel mult o pereche dintre următoarele vor fi repartizate în aceeaşi grupă, din cauza distanţelor mari de parcurs: Azerbaidjan cu Gibraltar, Islanda, Portugalia; Islanda cu Armenia, Cipru, Georgia, Israel; Kazahstan cu Andorra, Anglia, Franţa, Feroe, Gibraltar, Islanda, Malta, Irlanda de Nord, Portugalia, Irlanda, Scoţia, Spania, Ţara Galilor.

Meciurile din preliminariile EURO 2020 se vor disputa în perioada martie-noiembrie 2019.

Ultimele patru naţionale calificate la turneul final vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor, în martie 2020. Cele mai bune 4 echipe din fiecare ligă dintre cele care nu obţin calificarea prin intermediul preliminariilor (repartizarea se face pornind de la Liga D spre Liga A, cu posibilitatea alocării locului unei echipe dintr-o ligă inferioară în eventualitatea în care toate celelalte sunt deja calificate) îşi vor disputa câte un loc la EURO. Se vor juca semifinale, într-o singură manşă, pe terenul echipei mai bine clasate în Liga Naţiunilor, şi finala (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea play-off-ului fiecărei ligi va merge la EURO 2020.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite