Muntenegru: Carantină cu armata în stradă. Austria: Negocieri pentru vaccin cu Rusia și China. Belgia: Campanie de vaccinare lentă

Europa se pregăteşte de valul al treilea al pandemiei, pe măsură ce numărul de noi infectări creşte de la o zi la alta.

05 Martie 2021, 22:04 (actualizat 05 Martie 2021, 22:09) Știrile TVR |
$article.media.images[0].description
Muntenegru: Carantină cu armata în stradă"

În Muntenegru, țară ferită multă vreme de efectele pandemiei, cazurile de infectări cresc accelerat.

La o populație de 600 de mii de locuitori, numărul de îmbolnăviri depășește 78 de mii, iar decesele înregistrate de la începutul crizei sanitare depășesc 1000.

Autoritățile au instituit carantină în șapte orașe, printre care și capitala Podgorica, iar armata împarte măști rezidenților.

În Cehia, situația este îngrijorătoare, cu peste 15 mii de cazuri de infectare pe zi. Autoritățile au luat o serie de decizii menite să încetinească răspândirea virusului.

Astfel, cei care sunt trimiși în carantină vor primi un bonus de 14 euro pe zi pentru a fi încurajați să respecte izolarea și să declare persoanele cu care au intrat în contact.

De asemenea, firmele au obligația de a-și testa angajații în următoarele două săptămâni, ceea ce înseamnă 2 milioane de persoane.

Ondrej Wachal, director al unei firme de construcţii: Primul succes este că am reuşit să facem rost de suficiente teste, pentru că le-am comandat încă înainte ca guvernul să dispună testarea obligatorie.

În Ungaria, numărul de cazuri de infectare este în creștere accelerată, fiind înregistrate peste 6000 în ultimele 24 de ore. Țara este la un pas de a întra într-o nouă perioadă de carantină.

Viktor Orban, prim ministru al Ungariei: Aceasta este acum situaţia: trebuie să intrăm în carantină astfel încât să redeschidem în preajma Paştelui. Vom face o analiză la nivel naţional până pe 15 martie şi, pe măsură ce vom avea datele, în săptămâna de după 15 martie vom planifica paşii de relaxare până la Paşte. Cam acesta este orizontul acţiunii noastre.

În Austria, autoritățile încearcă să accelereze campania de vaccinare prin achiziționarea unor doze din vaccinul chinezesc și din cel rusesc.

În Belgia, campania de vaccinare merge cu multe sincope, din cauza sistemului ineficient de programare, care face ca centrele de vaccinare să ie aproape goale. Autoritățile promit îmbunătățirea acestuia.

Emin Luka, director Brussels Expo: De duminică această situaţie va înceta, pentru că revenim la programările online, care sunt sistemul ideal pentru a primi mulţi oameni într-o singură zi.

Belgia a raportat de la începutul pandemiei 780 de mii de cazuri de infectări și peste 22 de mii de decese.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 13°C
IASI 6°C 13°C
CLUJ 9°C 13°C
CONSTANTA 13°C 18°C
CRAIOVA 8°C 14°C
BRASOV 11°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI