Week-end la 15 grade – Muntele, refugiu anti-caniculă, cu un plus de distracție și sănătate. Peșterile, o atracție de nerefuzat

Muntele refugiu anti-caniculă
Muntele refugiu anti-caniculă
24 iulie 2022, 16:32

Muntele pare să fie ultimul refugiu rămas turiștilor care încearcă să fugă din calea caniculei. O drumeție prin pădure sau o excursie la o peștera sunt remediul perfect după o săptămâna pe asfaltul încins din marile orașe. Toate vin la pachet cu multă mișcare și aer curat.

Poiana Brașov, în topul preferințelor

În Poiana Brașov și Predeal, la primele ore ale dimineții nu au fost mai mult de 15 grade zilele acestea. Iar turiștii matinali au profitat din plin de răcoare, la umbră pădurilor. La Predeal, potecile ascunse de razele sorealui au fost pline.

Tenmperatura maximă a zilei abia a ajuns la 25 de grade Celsius.

La temperaturi confortabile, turiștii au putut chiar să practice diverse sporturi.

Fiind vară, în Poiana Brașov, la mare căutare au fost hotelurile cu piscine.

”Gradul de ocupare, în această perioada, ne bucurăm să fie de sută la sută”, ne-a spus Claudia Sandu, reprezentant hotel.

Răcoare în Bucovina

Răcoare au căutat și turiștii care au ales Bucovina pentru vacanță. Așa că mulți au urcat pe Transrarau, cât mai aproape de munte.

Pe Rarău, de exemplu, la 1400 m altitudine temperatiurile oscilează între 25-26 de grade Celsius, la orele amiezii, iar zona e plină de turiști care au fugit de caniculă. În plus, Pietrele Doamnei sunt o priveliște minunată.

Peșterile din Bihor

Foarte căutate pe timp de caniculă sunt și peşterile amenajate din Bihor. Peștera Meziad din munţii Pădurea Craiului denumită și catedrala subterană a Bihorului impresionează încă de la intrare. Portalul de acces are 16 metri înălţime şi 10 metri lăţime, iar tavanul se află la 35 de metri înălțime.

În Bihor există doar 5 peşteri amenajate, care pot fi vizitate ce turişti. În judeţ sunt, însă, peste 2000 de caverne care nu pot fi vizitate decât de speologi, din cauza accesului dificil.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă