Municipiul Zalău, județul Sălaj, întră în carantină. Rata de infectare la 14 zile a depășit 8 la mia de locuitori

Carantina devine deja realitate pentru locuitorii muncipiului Zalău. Situația de acolo este foarte gravă, așa că autoritățile locale au luat masura închiderii. Va deveni însă efectivă în câteva zile, după ce va fi aprobată la nivel central. Cert este că reapare declarația pe propria răspundere și monitorizarea strictă. Și oraşele Jibou şi Cehu Silvaniei, localităţi în care rata infectărilor cumulate la 14 zile depăşeşte 9 și chiar 10 la mia de locuitori, vor fi carantinate.

03 Noiembrie 2020, 12:13 (actualizat 03 Noiembrie 2020, 21:13) Știrile TVR |
Zalaul intra in carantina
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Zi după zi situația din municipiul Zalău a ajuns tot mai gravă. Numărul mare de infectări a făcut ca rata calculată să depășească 8 la mie. Cu două puncte peste pragul prevăzut de lege pentru instituirea carantinei.

Confruntați cu o răspândire comunitară, care nu mai poate fi controlată, autoritățile au decis să pună orașul în carantină și să impună restricții de circulație pentru toți. Procedurile au fost demarate deja, iar carantina va fi instituită în câteva zile.

Declarația va fi necesară și în cazul celor care vor dori să iasă sau să intre în localitate. Și, la fel, vor trebui să aibă un motiv intemeiat ca să justifice această deplasare.

O incidență de peste pragul de carantină se înregistrează și în orașe din județ. Cea mai gravă situație este in Jibou, unde incidența este de 10.31 la mie și în Cehu Silvaniei, care are 9.45 la mie.

De la debutul pandemiei, Suceava a fost primul municipiu, reședință de județ, care a luat această măsură a carantinei ca să limiteze numărul de infectări.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 25°C 29°C
IASI 27°C 27°C
CLUJ 25°C 21°C
CONSTANTA 22°C 25°C
CRAIOVA 22°C 24°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI