Municipiul Sfântu Gheorghe va avea un nou spital de pneumologie. Ordinul pentru construire a fost semnat de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării

Sfântu Gheorghe
Sfântu Gheorghe
15 aprilie 2021, 18:18

Este o investiție de 28,5 milioane de lei, aproximativ 5,8 milioane de euro. 27,4 milioane de lei vor fi asiguraţi de Compania Naţională de Investiţii iar diferenţa, din bugetul Consiliului Județean.

„Durata de execuţie este de 28 de luni de zile pentru spitalul care are suprafaţă construită de 794 de metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de 2.281 de metri pătraţi. Se ştie foarte bine nu numai de cetăţenii din oraş, ci şi din tot judeţul că în momentul de faţă ambulatoriul şi spitalul de pneumologie funcţionează în două clădiri diferite din oraş, două clădiri improprii pentru sistemul de sănătate. Nu avem cum să remediem aceste clădiri, aşa că este mai bine să construim un spital nou, care va include atât policlinica de pneumologie, cât şi în spitalul în sine”, a declarat Tamas Sandor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit unui raport de specialitate postat pe site-ul CJ Covasna, clădirea de pneumoftiziologie existentă se află într-o „stare deplorabilă”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă