Municipiul Satu Mare, la un pas de carantină

18 noiembrie 2020, 15:22

În municipiul Satu Mare rata de infectări în ultimele 14 zile a ajuns la 7,4 la mia de locuitori. Așa că la propunerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, DSU este așteptat să aprobe cererea de intare în carantină a municipiului Satu Mare în următoarele două săptămâni.

La intrare și ieșire vor fi instalate filtre de poliție iar locuitorii vor circula doar cu declarație pe proprie răspundere, adeverință de la angajator și legitimație de serviciu. Va fi limitat și programul magazinelor care comercializează alimente până la ora 21 cu excepția farmaciilor și a benzinăriilor.

Situație similară în Bistrița, unde rata de infectare a depășit 9 la mia de locuitori. Autoritățile așteaptă avizul Departamentului pentru Situații de Urgență. În cazul în care se va aproba, Municipiul Bistrița ar urma să intre în carantină de mâine dimineață.

Între timp, trei orașe din Sălaj, printre care și Municipiul Zalău, se pregăteau să iasă astăzi din carantină, dar s-a propus prelungirea măsurilor pentru alte două săptămâni.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

România, la un pas de epidemie de gripă

Permafrost arctic

Viruși ”Zombie”, vechi de aproape 50.000 de ani, readuși la viață în Siberia