Municipiul Orăștie, Hunedoara, va intra în carantină duminică dimineață

Municipiul Orăştie va intra în carantină începând de duminică, de la ora 08.00, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 pentru ultimele 14 zile a depăşit valoarea de 6 la mia de locuitori, a informat Prefectura Hunedoara.

 

27 Martie 2021, 20:55 (actualizat 27 Martie 2021, 20:59) |
Control carantină / FOTO: Autor: CRISTIAN LUPASCU / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

Carantina a fost instituită pentru o perioadă de 14 zile. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Hunedoara şi votată în unanimitate.

"Prin hotărârea nr. 49 din 27.03.2021, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă-Hunedoara solicită Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei emiterea Ordinului Comandantului Acţiunii privind instituirea măsurii de carantinare zonală, începând cu data de 28.03.2021, ora 08,00, pentru o perioadă de 14 zile, pentru municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara. În această localitate incidenţa cazurilor confirmate cu infecţie SARS- CoV-2 în ultimele 14 zile depăşeşte 6/1000 locuitori, iar analizele de risc epidemiologic efectuate de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că se impune măsura carantinării", se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara.

Conform hotărârii, intrarea sau ieşirea din zona carantinată este strict interzisă, cu excepţia căilor de acces deschise circulaţiei publice.

De asemenea, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, a legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

În hotărâre se mai arată că în perioada 3-4 aprilie se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în intervalul orar 20.00-02.00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase.

Totodată, în data de 28 martie, se permite circulaţia persoanelor în intervalul orar 18.00-22.00 pentru deplasarea şi participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

Cursurile şcolilor se vor desfăşura doar în sistem online.

Pe de altă parte, este permisă deplasarea elevilor care participă la simulările pentru Evaluarea naţională şi Bacalaureat, având în vedere faptul că acestea sunt programate în perioada 22-31 martie.

Programul de lucru al firmelor care se ocupă cu activităţi de comerţ şi prestări servicii este permis până la ora 18.00, pe întreaga durată a săptămânii.

Municipiul Orăştie devine astfel cea de-a patra localitate din judeţul Hunedoara sub carantină, după oraşele Petroşani, Brad şi Simeria.

DESCARCĂ Modelele declarațiilor pe proprie răspundere și modelele pentru angajatori pentru cele două intervale orare de restricționare a circulației în afara locuinței

Sursa: Agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 15°C
IASI 8°C 10°C
CLUJ 5°C 8°C
CONSTANTA 12°C 13°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI