Muncitori sezonieri români pleacă la muncă în străinătate. Cei care vin din zone de carantină sunt trimiși înapoi

11 aprilie 2020, 13:35

Este vorba despre persoane din zone aflate în carantină care au încercat să iasă din țară. Dacă joi era vorba de câteva zeci de oameni care ar fi plecat de la Cluj către Germania, din comuna Pătrăuți, judetul Suceava, ieri, scenariul s-a repetat la Sibiu. Nouă persoane din zona de carantină strictă au fost descoperite la controlul de frontieră și întoarse din drum.

Conform Prefecturii Sibiu, aceștia sunt tot din comuna suceveana Pătrăuți și au încercat să se îmbarce către Karlsruhe. Au fost întorși din drum și escortați până în localitatea de domiciliu.

În legătură cu aceste plecări din zona de carantină strictă este și o anchetă în desfășurare pentru a afla cum a fost posibilă ieșirea atâtor persoane.

La Cluj au fost programate pentru azi șapte curse spre Germania, cele mai multe au și decolat la această oră.

Zborurile destinate muncitorilor sezonieri vor avea loc până pe 17 aprilie. Chiar dacă numărul celor care pleacă din țară este în continuare foarte mare, au fost luate măsuri stricte de distanțare pentru a nu se mai repeta înghesuiala din prima zi. Incidentul de joi face acum obiectul unei anchete penale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite