Muncitori români infectați cu coronavirus la o fabrică din Germania și la o fabrică de lângă Londra. Mărturia unui angajat: E foarte greu să te descurci cu banii primiți ca ajutor de boală

Peste 5.900 dintre românii infectați cu coronavirus trăiesc în afara țării, iar numărul deceselor din diaspora este 123. Cu regularitate apar știri despre descoperirea de noi focare în țări europene și aproape de fiecare dată aflăm că sunt și români printre persoanele expuse. Ultimele cazuri sunt semnalate în Germania și Marea Britanie.

15 August 2020, 21:37 Știrile TVR |

Peste 260 de români care lucrează la o fabrica de conserve din landul german Bavaria au fost testați pozitiv pentru COVID-19.

Dintre ei, 149 au încheiat deja perioada obligatorie de carantină prevăzută de legislația germană.

114 români continuă această carantină în două locații diferite. Alți 206, considerați contacti direcți ai persoanelor infectate, sunt și ei plasați în izolare.

Angajatorul le asigură tuturor bunurile de primă necesitate și niciunul dintre ei nu a solicitat deocamdată asistență consulară.

Focar de COVID-19 și la o fabrică de sandwichuri situată cam la 100 de km de Londra, unde lucrează mulți români.

300 de muncitori au fost testați pozitiv.

Greencore, fabrica afectată de focar, a anunțat că o parte din personalul său este acum în autoizolare.

Numărul cazurilor a crescut de la zi la zi.

Nicolae Macari, angajat la fabrica Greencore: "Dacă ai o situaţie ca a mea, cu întreaga familie care lucrează pentru aceeaşi companie în care apare un focar, e foarte greu să te descurci cu banii primiţi ca ajutor de boală. Oamenii sunt îngroziţi. Știu cazuri în care bărbaţii nu au vrut să îşi mai lase soţiile să meargă la muncă, din cauza COVID".

Teste au fost făcute și prin sistemul național de sănătate din Marea Britanie, și plătite direct de angajator.

Compania declară că va verifica absolut toți angajații și chiar a fost instalat un laborator mobil în imediata apropiere pentru aceste testări.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 27°C 30°C
IASI 24°C 26°C
CLUJ 18°C 21°C
CONSTANTA 27°C 26°C
CRAIOVA 25°C 26°C
BRASOV 21°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI