Muncitori din Sri Lanka, angajați ai unei fabrici de confecții din Focșani, depistați cu coronavirus. Muncitorii au reclamat condițiile în care au stat

13 mai 2020, 20:19

După ce testele au ieșit pozitive, cei 21 de cetățeni din Sri Lanka au foști duși la Spitalul Județean din Focșani, pentru a fi evaluați mai atent. Medicii de la Infecțioase i-au consultat și au constatat că toți sunt asimptomatici.

Unul dintre pacienți are astm bronşic, iar un altul o afecţiune cardiacă, motiv pentru care au rămas internați la spitalul de boli infecțioase.

Pacienţii asimptomatici fără comorbidităţi au fost direcționați către un centru de izolare găsit de DSP Vrancea la Gălăciuc.

Contacții apropiați testați negativ și incert au rămas izolați la domiciliu pentru o perioada de 14 zile.

Persoanele infectate fuseseră izolate la centrul modular de la Garoafa împreună cu alți cetățeni din Sri Lanka. În total, 51 de angajați ai fabricii de confecții din Focșani.

Duminică, cu o zi înainte să expire perioada de autoizolare, oamenii reclamau condițiile în care stau, dar și faptul că unora dintre ei nu le mai fuseseră prelungite contractele de muncă.

Reprezentanţii societăţii au răspuns printr-un comunicat de presă că au fost respectate toate reglementările legale în vigoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite