Munca pe ger cumplit. Inspectorii de la Protecţia Muncii au făcut controale în service-urile şi spălătoriile auto din Capitală

10 ianuarie 2017, 08:32

Inspectorii de la Protecţia Muncii au verificat mai multe service-uri şi spălătorii auto, unde angajaţii nu îşi cunoşteau drepturile, iar angajatorii profitau de acest aspect. Astfel că oamenii munceau şi câte 12 ore în frig, fără echipamente de protecţie, a transmis corespondentul TVR Laura Fronoiu pentru Telejurnal.

Inspectorii de muncă le atrag atenţia patronilor că trebuie să asigure salariaţilor care lucrează la minus 20 de grade, cel puţin o jumătate de litru de ceai cald pe zi, echipamente de protecţie, pauze lungi şi dese în încăperi încălzite.

Munca la -20,7 grade Celsius

La primele ore ale dimineţii, sute de angajaţi de la salubritate curăţau zăpada şi adunau gunoiul de pe străzile Capitalei. Ca să nu îngheţe, şi-au pus trei rânduri de haine şi au băut ceai fierbinte, totul pentru ca bucureştenii să circule în condiţii bune.

Şi pentru taximetrişti frigul a ridicat probleme. Au fost nevoiţi să stea toată noaptea cu maşinile pornite.

Cei mai afectaţi de ger, în această perioadă, sunt cei care lucrează în aer liber – angajaţii de la salubritate, poliţiştii de la Rurietă şi jandarmii.

Cea mai geroasă noapte. Urmează un nou episod de viscol – Cod portocaliu în opt judeţe din sud-estul ţării

Deţinuţii – voluntari la curăţat zăpada pe străzile Capitalei

100 de deţinuţi, cu lopeţi în mâini, au ieşit marţi să cureţe zăpada pe străzile Capitalei. Au mers în zone mai puţin aglomerate, pentru ca paznicii să-i poată supraveghea uşor. Efortul lor va fi răsplătit prin scăderea numărului de zile de detentie.

Pe lângă deţinuţi, peste 350 de jandarmi au curăţat munţii de omăt din apropierea şcolilor şi grădiniţelor din Capitală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă