Munca necalificată nu mai e căutată în Marea Britanie

19 februarie 2020, 20:58

Nu vorbești limba engleză și nu ai o calificare, există slabe șanse ca după 1 ianuarie 2021 să mai poți intra în Regat altfel decât turist.

Noul sistem de imigrație post Brexit se bazează pe un minimum de 70 de puncte pe care cei care doresc să lucreze în Marea Britanie trebuie să îl întrunească.

Prin urmare, dacă ai o ofertă de slujbă care este apropiată de nivelul tău de pregătire și mai știi și engleză, din start ai 50 de puncte asigurate.

Se mai adaugă 20 de puncte dacă locul de muncă se află într-un domeniu pe care piața forței de muncă internă nu îl poate acoperi sau dacă ai un doctorat relevant pentru viitorul post.

Ambasadorul României la Londra ne-a explicat că românii aflați deja în Marea Britanie nu vor fi afectați de noua politică.

Dan Mihalache, Ambasadorul României la Londra: Sistemul operează pentru viitor şi dacă ei acum fac munci necalificate şi îşi dobândesc statutul de pre-rezident sau rezident vor putea să rămână. E vorba de cei care vor dori să vină după.

Priti Patel, ministrul de Interne: Este un sistem de imigraţie global şi unic care nu ţine cont de ţara de origine. Importante vor fi aptitudinile pe care le poţi aduce în Marea Britanie.

Nigel Farage, liderul partidului Brexit: Ştim că este o schimbare fundamentală prin care oamenii vor fi trataţi la fel, fie că vin din India sau România.

Cei mai supărați par să fie angajatorii din agricultură și sectorul hotelier. Ei se tem că, de la anul, când vor intra în vigoare noile reglementări, ar putea rămâne fără mâna de lucru necalificată și foarte ieftină.

Madeleine Sumption, Observatorul migrației: Guvernul pretinde că sistemul va reduce semnificativ numărul muncitorilor necalificaţi şi e posibil, dar trebuie să avem în vedere şi că e foarte greu să garantezi un anume număr de muncitori.

Executivul de la Londra le-a transmis angajatorilor britanici să se adpateze noilor reguli și să muncească mai mult pentru a recruta și păstra muncitorii britanici.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă