Munca de acasă îi face pe angajați să se gândească la suplimentarea veniturilor. 70 la sută dintre angajații români lucrează și în concediu

12 august 2021, 19:48

Puțin timp liber și multă muncă, fie pentru jobul pe care îl au, devenit mult prea solicitant, fie pentru proiecte extra, menite să aducă mai mulți bani în buzunar. Aceasta pare să fie rețeta pe care o urmează angajații care în toată perioada pandemiei au lucrat de acasă. Unii nu mai știu cum să separe viața personală de cea profesională, alții nu mai fac față proiectelor și vor să devină freelanceri.

Un sondaj recent făcut de cea mai mare platformă de recrutare arată că tendința din piața muncii se îndreaptă în această direcție.

Aproape jumătate dintre respondenți vor să devină freelanceri pentru a putea avea un program mai flexibil și pentru o mai mare independență – cam 40 la sută dintre aceștia. Iar pentru alții veniturile mai mari reprezintă principalul motiv.

Astfel de schimbări și decizii, spun consultanții în afaceri, ar trebui analizate cu atenție.

Specialiștii în resurse umane vorbesc despre domeniile cele mai ofertante.

Același sondaj mai arată că peste 70 la sută dintre angajații români au lucrat în concediu. Cei mai mulți pentru că nu au un înlocuitor și pentru că practic au fost obligați de superiori să facă asta.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Munca de acasă aduce kilograme în plus