Munca de acasă a părinților poate traumatiza copilul. Simona Nicolaescu, psihoterapeut: "Copilul trăieşte un sentiment de respingere"

Copiii se simt singuri şi neglijaţi chiar şi cu părinţii în casă, câtă vreme aceștia și-au transformat locuința în birou. Psihoterapeuții spun că în această perioadă, pe copil îl încearcă un sentiment puternic de respingere.

30 Aprilie 2020, 15:54 (actualizat 30 Aprilie 2020, 15:57) Știrile TVR |
Sursa foto: mommymaestra.com

Deşi ar avea ocazia să petreacă mult timp în aer liber, copilul preferă să stea ore în şir la televizor, pentru că asta îl face să fie mai aproape fizic de părinte.

Acest gen de reacţie e de înţeles, spun specialiştii.

„Copilul experimentează în aceste momente chiar singurătatea, şi chiar trăieşte un sentiment de respingere”, a spus Simona Nicolaescu, psihoterapeut.

Părinții își pot ajuta copilul să înţeleagă această situaţie şi să nu se simtă respins.

„Să le explicăm că deşi suntem acasă avem un timp limitat pentru ei. Este bine să le introducem în program activităţi fizice pentru a contracara efectele acestui stres prin care trecem cu toţii”, a mai spus psihoterapeutul.

Şi, foarte important, spune psihoterapeutul, este ca părintele să își asculte copilul și să îl lase să se descarce.

„Să îl întrebăm cum se simte, să îl lăsăm să împărtăşească din emoţiile pe care le trăieşte, să transpună prin joacă ceea ce simte, poate să deseneze sau organizeze un teatru de păpuşi”, a mai adăugat Simona Nicolaescu.

Părinții nu trebuie să uite faptul că un copil trebuie lăsat să se joace şi singur, să se descurce şi singur! E important să le fie dezvoltată această abilitate.

Sursa: Mediafax

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI