Munca, principalul factor declanșator al stresului. Aproape 80% dintre români sunt afectaţi de stresul de la locul de muncă, potrivit unui studiu

Sunteţi nervoşi? Vă simţiţi obosiţi? Ar putea fi de vină stresul. Potrivit unui studiu, aproape toţi românii sunt afectaţi de stres. Oamenii simt o presiune uriaşă asupra lor, indiferent cu ce se ocupă. Pentru trei din patru persoane, munca e principalul factor declanşator al stresului. Şi poarta deschisă către boli!

22 Aprilie 2019, 20:58 (actualizat 22 Aprilie 2019, 21:09) |
Stresul ne acaparează viața
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Andrei organizează evenimente. În timpul săptămânii lucrează cel puţin 12 ore pe zi iar sâmbata seara şi-o petrece întotdeauna la serviciu. Simte că oricât de mult ar munci, mereu mai rămâne ceva de făcut.Nu puţine sunt dăţile în care ajunge acasă, încearcă să se relaxeze şi sună telefonul. De cele mai multe ori, e un client care îi cere ajutorul. Spune că nu are încotro şi răspunde. Simte că nu se poate deconecta niciodată. Ce îşi doreşte?

Prin acest calvar trec 98 la sută dintre români. Potrivit unui studiu, pentru 78% dintre persoane, munca e principalul factor declanșator al stresului. 36% dintre respondenți au declarat că sunt stresați din cauza termenelor limita de la locul de muncă. Topul factorilor declanșatori e completat de relația cu superiorii sau colegii de muncă şi de problemele de familie.

“Stresul este un răspuns reflex al organismului care se manifestă în trei faze. Prima fază este reacţia de alarmă în care sunt intensificate funcţiile fizice şi intelectuale. A doua fază este faza de rezistenţă în care organismul se adaptează la stres. Începe să apară oboseala care poate afecta performanţa şi intelectul şi chiar şi eficienţa. Iar faza a treia este faza de epuizare în care sunt consumate rezervele fizice, psihice şi biologice”, spune medicul Lorena Petcu

Potrivit studiului, mai puţin de jumătate dintre români aleg să se trateze. Bărbaţii ori românii care suferă de stres în mod ocazional sunt printre categoriile care nu cer ajutorul speciliştilor. Medicii ne recomandă să facem sport, să dormim opt ore pe noapte şi să avem o alimentaţie sănătoasă.

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 10°C
IASI 5°C 4°C
CLUJ 8°C 7°C
CONSTANTA 11°C 7°C
CRAIOVA 18°C 11°C
BRASOV 8°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI